7 kwietnia 2022 r. w Zespole Szkół Nr 6 w Szczecinie, odbyły się zmagania kolejnej, dwunastej już edycji Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej „Powiew wiosny”, pod Honorowym Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty.
Uczestnicy konkursu sporządzali i podawali po 5 porcji zakąski zimnej i deseru, z wykorzystaniem surowców i produktów wegetariańskich.
Nad prawidłowością przebiegu konkursu czuwało jury zawodowe pod przewodnictwem: Pana Krzysztofa Kucharczyka – creative developer and food visionary
Zwycięzcami konkursu kulinarnego zostali:
I miejsce – Dagmara Kwiatkowska i Wiktoria Śliwińska z Zespołu Szkół Nr 6 w Szczecinie
II miejsce – Marcin Dejewski i Dawid Romanowski z Zespołu Szkół Nr 5 w Stargardzie
Uczniów do konkursu przygotowała : p.Izabela Pułka
III miejsce – Klaudia Jeż i Martyna Grenda z Zespołu Szkół Nr 1 w Nowogardzie