Do przygotowania naleśników wystarczy zaledwie kilka składników, a wykonanie wydaje się być banalnie proste. Ale czy na pewno? O tym mogli przekonać się uczniowie walczący o tytuł Mistrza Smażenia Naleśników. Chętnych zgłosiło się wielu, każdy z uczestników zaprezentował zdolności kucharskie.
Naleśniki dobrze smakowały, obłędnie pachniały, błyszczały pięknym, złocistym kolorem a nawet fruwały prawie pod sam sufit. Rywalizacja była zacięta, a wybór tego jedynego mistrza bardzo trudny. Komisja zdecydowała ostatecznie, że w roku 2022 będzie ich aż dwóch. Ten zaszczytny tytuł zdobyły: Emilia Tomaszewicz z klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz Oliwia Włodarczyk z klasy I szkoły branżowej pierwszego stopnia o profilu kucharz.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy, a wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy za udział i wspaniałe zaangażowanie -jesteście zdolni i wspaniali!
Z gastronomicznym pozdrowieniem organizatorzy konkursu
Marzena Samujło i Marta Liburska.