Open menu
bip na www UONET+ zaloguj sie UONET+ dostep do edziennika UONET+ obejrzyj filmy Erasmus GI DeutschPlus GI mini SAVE 20200715 121541 projekt mini tablica 600 x 400 mm kafelek office 365 Rekrutacja 2023 2024

ZOBACZ FILMY PROMUJĄCE NASZĄ SZKOŁĘ

FILM PROMOCYJNY

TECHNIK PROGRAMISTA

TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA

KIERUNKI MECHANICZNE

KIERUNKI ŻYWIENIOWE
djembed djembed djembed djembed

1Czas wiosny to często czas nowych decyzji, większość naszych uczniów w klasie IV technikum żywienia i usług gastronomicznych osiąga pełnoletniość. To dobry moment, aby rozeznać się na rynku pracy.

Niezobowiązujące i swobodne spotkania z potencjalnymi pracodawcami zdecydowanie pozwalają na racjonalne podejmowanie decyzji o życiu zawodowym. Poznanie zakładu pracy od podszewki zdecydowanie zwiększa poczucie bezpieczeństwa, ogranicza stres nieodzownie związany z nową sytuacją. Oswojenie się małymi krokami z pracą zawodową przygotowuje młodych absolwentów do wejścia na rynek pracy. Ostatnio uczniowie mieli okazję zapoznać
się ze stanowiskami pracy i obowiązkami w zakładach pracy. Poznali proces rekrutacji oraz możliwe ścieżki awansu i rozwoju zawodowego. Mieli także okazję rozpoznać swoje umiejętności
w odniesieniu do oczekiwań potencjalnego pracodawcy. Zapoznali się z komputerowymi systemami obsługi, wyposażeniem hotelu, restauracji i cukierni, a tym samym z ich funkcjonalnym układem.
A to wszystko dzięki uprzejmości pani Karoliny Nowak piastującej stanowisko Sales & Marketing Specialist w Kyriad Stargard oraz pani Aleksandry Dams kierownika Cukierni Sowa. Hotel „Kyriad”
to najnowocześniejszy obiekt w Stargardzie, trzygwiazdkowy hotel nastawiony na klientów biznesowych. Cukiernia „Sowa” swoją tradycją sięga do 1946 roku, co mówi samo za siebie, znana i lubiana przez wszystkich. Uczniowie podczas spotkań otrzymali wyczerpującą wiedzę
na temat procesu rekrutacji, otrzymali dokumenty aplikacyjne, a także zostali zaproszeni
do złożenia CV w obiektach wcześniej wspomnianych.

Bardzo dziękujemy za miłe przyjęcie i mamy nadzieję do zobaczenia.