Open menu
bip na www UONET+ zaloguj sie UONET+ dostep do edziennika UONET+ obejrzyj filmy Erasmus GI DeutschPlus GI mini SAVE 20200715 121541 projekt mini tablica 600 x 400 mm kafelek office 365 Rekrutacja 2023 2024

ZOBACZ FILMY PROMUJĄCE NASZĄ SZKOŁĘ

FILM PROMOCYJNY

TECHNIK PROGRAMISTA

TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA

KIERUNKI MECHANICZNE

KIERUNKI ŻYWIENIOWE
djembed djembed djembed djembed

16To wydarzenie było bez wątpienia cennym doświadczeniem dla uczniów Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie. Warsztaty prowadzone przez panią dr inż. Joannę Rokicką to znakomity przykład współpracy środowiska akademickiego z lokalnymi organizacjami i szkołą na rzecz edukacji praktycznej. Pan Piotr Wawrzyszko z Rotary Club Stargard, który zaprosił panią Rokicką do udziału w spotkaniu, przyczynił się do realizacji tego inspirującego projektu, umożliwiając uczniom zdobycie cennych umiejętności.

Dzięki wskazówkom pani Rokickiej młodzież z klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych poznała tajniki produkcji twarogu ze świeżego mleka, dowiadując się, jak w prosty sposób można uzyskać zdrowy i smaczny nabiał. Takie warsztaty nie tylko rozbudzają zainteresowanie przetwórstwem mlecznym, ale także poszerzają wiedzę z zakresu zdrowego żywienia oraz lokalnych tradycji kulinarnych.

Z gastronomicznymi pozdrowieniami - uczniowie oraz p.Marzena Samujło.