To wydarzenie było bez wątpienia cennym doświadczeniem dla uczniów Zespołu Szkół nr 5 w Stargardzie. Warsztaty prowadzone przez panią dr inż. Joannę Rokicką to znakomity przykład współpracy środowiska akademickiego z lokalnymi organizacjami i szkołą na rzecz edukacji praktycznej. Pan Piotr Wawrzyszko z Rotary Club Stargard, który zaprosił panią Rokicką do udziału w spotkaniu, przyczynił się do realizacji tego inspirującego projektu, umożliwiając uczniom zdobycie cennych umiejętności.
Dzięki wskazówkom pani Rokickiej młodzież z klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych poznała tajniki produkcji twarogu ze świeżego mleka, dowiadując się, jak w prosty sposób można uzyskać zdrowy i smaczny nabiał. Takie warsztaty nie tylko rozbudzają zainteresowanie przetwórstwem mlecznym, ale także poszerzają wiedzę z zakresu zdrowego żywienia oraz lokalnych tradycji kulinarnych.
Z gastronomicznymi pozdrowieniami - uczniowie oraz p.Marzena Samujło.