Piękna wiosenna aura, sprzyja praktykowaniu zdrowego żywienia. Zespół Szkół nr 5 jako szkoła kształcąca młodzież w zawodach gastronomicznych, we współpracy z Rotary Club prowadzi pracownię przetwarzania żywności. Ideą programu jest krzewienie zasad bezpiecznego przetwarzania żywności i świadomego unikania szkodliwych substancji konserwujących. Celem programu jest dotarcie do szerokich grup społecznych z różnych kręgów.
4 kwietnia w pracowni zorganizowane zostały warsztaty poszerzające świadomość żywieniową uczniom Szkoły im. Juliana Tuwima w Stargardzie oraz Szkoły Podstawowej nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi. Po zajęciach, młodzież miała okazję zapoznać się ze specyfiką pracy warsztatów szkolnych, bo Zespół Szkół nr 5 to także Szkoła kształcąca w zawodach mechanicznych. Jako jedyna placówka w mieście kształcimy techników pojazdów samochodowych, bazując na własnych, świetnie wyposażonych warsztatach szkolnych.
Miło było nam gościć kolejną grupę, biorącą udział w programie.
Z pozdrowieniami Zespół Szkół nr 5.