Open menu

IMG 4852Naleśniki to danie, które zaspokoi apetyt nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Znane są pod każdą szerokością geograficzną. W Polsce naleśniki dopiero niedawno wróciły do łask, do czego z pewnością przyczyniła się moda na amerykańskie pancakes. Jak przekonują kucharze z klasy pierwszej technikum żywienia i usług gastronomicznych „patent na to danie to prawdziwy skarb, a sposób podania może zachęcić każdego niejadka”.


Podczas zajęć w pracowni gastronomicznej wykonali smaczne naleśniki m.in. z farszem na słodko, na słono, zapiekane i schłodzone w towarzystwie różnych dodatków: owoców, jadalnych kwiatów, orzechów, prażonych jabłek czy waty cukrowej oraz znanych i lubianych słodyczy…. pomysłom nie było końca. Zapraszamy do obejrzenia kulinarnej galerii.

Z gastronomicznym pozdrowieniem
Klasa 1 TŻ wraz z nauczycielkami Marzeną Samujło i Martą Liburską